PSV

PSV wint, Ajax onderuit in Friesland

PSV heeft in de eredivisie zondagmiddag FC Volendam met 5-1 verslaan. Ajax verloor in Friesland bij SC Heerenveen met 3-2.

PSV kende in en tegen Volendam geen beste start want in de eerste minuut kwamen de palingboeren door een ongelukkkige eigen doelpunt van Jordan Teze al op een 1-0 voorsprong. Toch wist PSV de schade snel te herstellen en via Ismael Saibari binnen een kwartier de 1-1 te scoren.

Pas na rust wist PSV echt afstand te nemen van de Volendammers. Jerdy Schouten frommelde de 1-2 binnen waarna Teze, Ricardo Pepi en Isaac Bababi de eindstand naar 1-5 tilden.

Ajax

Ajax leed in Heerenveen haar eerste nederlaag in de eredivisie onder leiding van trainer John van ’t Schip. in Friesland bleek Heerenveen met 3-2 te sterk.

Pelle van Amersfoort (2x) en Osame Sahraoui zorgden voor een 3-0 voorsprong in het Abe Lenstra stadion. Ajax kwam daarna via een eigen doelpunt van Pawel Bochniewicz en Chuba Akpom nog wel terug tot 3-2, maar wist er geen punt meer uit te slepen.

Diep in blessuretijd leek de 3-3 te vallen, maar een bal die nu wel of niet over de lijn was kon door de VAR niet beoordeeld worden als geldig doelpunt waardoor de drie punten in Friesland bleven.