Lasse Schöne

NEC pakt in blessuretijd een verdient punt bij Ajax

NEC heeft zondagmiddag op bezoek in de Johan Cruijff Arena een verdiend punt tegen Ajax weten te pakken. Het duel eindigde in 2-2.

Ajax speelde net als tegen SC Heerenveen en het Noorse Bodo Glimt geen al te beste wedstrijd. Toch kwamen de Amsterdammers wel vroeg op een 1-0 voorsprong toen een schot van Jaydon Badel via het lichaam van Bryan Brobbey langs de kansloze doelman Jasper Cillessen ging.

In de tweede helft kwam NEC, wat meer en meer aandrong na een uur spelen via een eigen doelpunt van Jorrel Hato terug tot 1-1. Een kwartier voor tijd leek Ajax de overwinning alsnog te gaan pakken toen Carlos Forbs al vallende voor de 2-1 tekende.

In de laatste tien minuten kreeg NEC via invaller Lasse Schöne de kans op de 2-2, maar een vrijtrap van de Deen werd door Ajax doelman Diant Ramaj uit de kruising getikt. In de 95ste minuut kwam de verdiende 2-2 wel. Schöne gaf voor en Robert Gonzalez kon met iets wat geluk de verdiende 2-2 scoren.

Ajax blijft vijfde in de eredivisie met 36 punten. Volgende week speelt het in Alkmaar tegen de nummer vier AZ wat 39 punten heeft. NEC staat met 30 punten keurig op de zevende plaats.