Wout Weghorst

Invaller Weghorst goudhaantje van oranje tegen Polen

Dankzij een treffer van Wout Weghorst heeft het Nederlands elftal op Euro 2024 met 2-1 weten te winnen van Polen. Het goudhaantje stond twee minuten in het veld toen zijn eerste balcontact direct doel trof.

Oranje speelde tegen Polen een hele goede wedstrijd. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kreeg in het eerste kwartier via Gakpo en Reijnders de kans op de 1-0, maar de eerste kans van de Polen was direct raak. Uit een hoekschop kopte Adam Buksa tussen Denzell Dumfries en Virgil van Dijk snoeihard raak.

Ondanks de teleurstellende start bleef Nederland na de goal het spel dicteren. Xavi Simons en Memphis Depay waren dicht bij 1-1, maar het bleek een kwestie van tijd dat de gelijkmaker zou vallen. Een snoeihard schot van Cody Gakpo in de 29ste minuut wel doel. De bal vloog via een Poolse verdediger in het doel.

Na de rust zette oranje het aanvalsspel door en hadden Simons, Depay en ook Dumfries tot twee keer toe kunnen scoren, maar hun inzetten troffen geen doel. Na een uur spelen drong Polen even aan, maar voorkwam de uitstekend keepende Bart Verbruggen met een goede redding de 1-2.

Koeman bracht tien minuten voor tijd Weghorst in voor Depay en de Tukker trof met zijn eerste balcontact direct doel. Op aangeven van Nathan Aké schoot Weghorst snoeihard met links de winnende 1-2 tegen de touwen en blijft het Volksparkstadion van oranje.