Vitesse - FC Volendam

Geen winnaar bij degradatiekraker Vitesse – FC Volendam

Vitesse en FC Volendam hebben zondagmiddag in de eredivisie in het Gelredome met 1-1 de punten gedeeld.

In de degradatiekraker tussen de nummer achtien en zeventien kwamen de gasten uit Noord-Hollands via Bilal Ould-Chikh al in de derde minuut op een 0-1 voorsprong.

Toch wist Vitesse wel snel weer de gelijkmaker te maken want in de zesde minuut scoorde Michael Pinto de 1-1. Vitesse was over de gehele wedstrijd wel beter dan Volendam, maar doelman Mio Backhuis voorkwam met enkele prima reddingen dat Vitesse met de punten aan de haal ging.

FC Volendam en Vitesse blijven zeventiende en achtiende in de eredivisie met 13 punten. De achterstand op de veilige vijftiende plaats (Excelsior) bedraagt acht punten.