Feyenoord

Feyenoord tegen NEC in bekerfinale

Feyenoord heeft via FC Groningen de bekerfinale weten te bereiken tegen NEC. Feyenoord won moeizaam met 2-1.

FC Groningen kwam in de Kuip verassend sterk voor de dag, want de Noorderlingen waren veel gevaarlijker dan de Rotterdammers. Feyenoord was gewaarschuwd toen Duarte met een poeier de paal trof, maar diezelfd Duarte tekende in de eerste helft voor de verdiende 0-1. Een schot van de middenvelder werd door verdediger Beelen veranderd en vloog langs de kansloze doelman Wellenreuther.

Na rust wist Feyenoord wel orde op zaken te stellen. Aanvoerder Hancko scoorde 1-1 en daarna leek bij Groningen de pijp leeg. Feyenoord drong meer en meer aan en Lingr maakte zeven minuten voor tijd de bevrijdende 2-1 waardoor Feyenoord in de finale het opneemt tegen NEC.

De bekerfinale word op 21 april gespeeld. De aftrap is om 18.00 uur.