FC Emmen - Helmond Sport

FC Emmen doet goede zaken in strijd om play-off ticket

FC Emmen heeft maandagavond zich hele goede zaken verschaft in de strijd om een play-off ticket voor promotie naar de eredivisie.

De Drenste formatie van interim trainer Arts won aan de eigen Oude Meerdijk met 3-0 van Helmond Sport. Via Parzyszek zat Emmen na tien minuten al op rozen. De aanvaller wist een penalty te benutten.

Waar FC Emmen in de eerste helft het spel het meeste bepaalde kwam het in het eerste kwartier na rust heel even onder druk te staan door de Brabanders. Helmond Sport leek op jacht naar de gelijkmaker, maar een bevlieging van invaller Brouwer zorgde voor de 2-0 en enige opluchting op de tribune.

Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing toen Besuijen de derde Emmense treffer van de avond maakte en de Drenten oprukken na de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport blijft elfde en voor hen lijkt een play-off ticket verkeken.