Bodo Glimt - Ajax

Ajax bereikt achtste finale van de Conference League

Ajax heeft donderdagavond in Noorwegen de achtste finale weten te bereiken in de UEFA Conference League door Bodo/Glimt na verlenging te verslaan.

Ajax speelde vorig week in de Johan Cruijff Arena met moeite met 2-2 gelijk tegen de Noren, en ook in de eerste helft waren de Noren veel sterker dan de gevallen landskampioen. De eerste kans die Ajax kreeg was wel raak. Bryan Brobbey vond aanvoerder Steven Berghuis die de bal snoeihard tegen de touwen joeg.

In de tweede helft kwam Ajax snel in de problemen toen Josip Sutalo wegens het neerhalen van een doorgebroken speler met rood naar de kleedkamer moest. Bodo/Glimt drong daarna flink aan, kreeg enkele flinke kansen, maar Ajax wist zich staande te houden.

Na een uur spelen kon ook Bodo aanvaller Albert Gronbaek naar de kleedkamer omdat hij in een kort tijdbestek twee gele kaarten wist te scoren. Ondanks dat ook de Noren met tien man verder moesten bleven ze sterken en kwam de 1-1 tien minuten van tijd van Patrik Berg niet uit de lucht vallen. De Noor schoot vanaf 20 meter de bal snoeihard langs Dinant Ramaj.

In de verlenging kregen zowel Ajax als Bodo/Glimt kansen, maar leek het af te stevenen op penalty’s. Die kwamen er niet omdat Kenneth Taylor met een prachtige boogbal voor de 1-2 tekende en Ajax daarmee naar de achtste finale van de Conference League loodste.